Wednesday, February 4, 2009

macam baby jepun ke??

Assalamamualaikum wbt..

Hujung minggu baru-baru ni.. kami xpergi ke mana-mana sebab papa darwisy sibuk siapkan paper work dia.. so dalam kesempatan hujung minggu tu kami kemas rumah dan masak.. hehehe..
hari sabtu :
pagi darwisy bangun awal dan nak bermain2.. tahu-tahu jelah.. dah umur 3bulan 2minggu ni.. ada saja gelagat dia nak kami tengok.. ni video sebelum darwisy mandi..hehehe..

video
dan video ni pulak selepas mandi.. hehehe.. time ni best sangat sebab sama-sama siapkan anak.. biasanya.. mama darwisy je yang buat.. kali ni turn papa darwisy pulak..pakaikan baju..pakai pampers.. berbedak dan macam-macam lagi..

video
video

Emmuah..sayang anak papa ni.. tahniah kepada papa sebab siapkan darwisy kurang dari sejam hehehe.. blur-blur je muka darwisy masa ni..
eeee.. mama pun sayang darwisy !!
selepas tu.. anum dan eddy siapkan tugasan hal rumahtangga masing.. nak pie mandi ke.. kemas kat dapur ke? basuh kereta ke dan macam-macam lagi..

hari ahad..
haa ni gambar posing cantik nya.. ee geram nya mama tengok anak mama ni..dah la tu.. sekali pandang mcam anak jepun hehehe.. dua kali pandang baru darwisy danish..


sebelum mandi.. kena layan dulu mood baik si kecik ni.. eee geram je tengok gambar dia.. bukan anum je.. geram.. opah darwisy dan tok ma dia selalu sebut-sebut tentang darwisy semasa di kampung baru-baru ni.. opah dia rindu je tengok gambar kat handphone.. tgk video dan gambar kat laptop.. tok ma dia pulak.. sampai buai baby kat rumah pun xnak kemas lagi sebab masih terkenangkan gelagat darwisy masa nak tido dan gelaknya dia kat kampung...waa bahagianya darwisy.. semua orang sayang dia.. hehehe
Kemudian tengahari nya..mama ej dan atuk darwisy datang rumah.. diorang dari kl.. baru lepas hantar mama an naik bas balik ke utm.. so hari tu anum masak soto, anum telefon mak kat kampung,belajar la time tu jugak nasib baik jadi.. and petang nya anum try buat kueh 'kayu kamat' @ 'cha koi'.. mama ajar anum sebelum balik ke kl hehehe.. jadi jugak tapi xpandai budget la nak buat berapa banyak.. jadi hari tu anum buat sekilo tepung.. banyaknya sampai anum bawa pulak pie ofis.. nasib baik habis.. hehehe.. terima kasih kepada mak dan mama sebab jadi guru masakkan anum..terima kasih daun keladi esok lusa balik kampung nak datang belajar lagi..huhuhu..
Sekarang ni.. darwisy dah pandai balas balik apa bunyi-bunyian yang kami bagi.. ada hari tu darwisy and papa dia berkokok..berkukur dan macam-macam bunyi lagi..sampaikan time anum nak solat pun teringatkan gelagat diaorang berdua, tersengih-sengih anum dibuatnya..hehehe.. tapi miss laa anum xsempat rakam time tu.. kalau x boleh share time tu ngan semua..
Oklah.. anum ada banyak lagi video nak upload.. tapi no idea nak cerita.. ehmm next blog pulak ye.. terima kasih kepda kawan-kawan dan family yang mengikuti perkembangan darwisy danish kami ni.. wassalammualaikum wbt.

No comments: