Monday, April 25, 2011

let go to play at Dinasour Land

Assalamualaikum semua..

Wah..minggu2 terakhir bulan May dan awal bulan April, kami sekeluarga banyak melakukan aktiviti keluarga bersama.. antaranya:
  1. main playground di dinosaur land.. taman tasik perdana,kl
  2. basuh kereta bersama
  3. buat chocolate cupcake bersama
  4. main di playground dekat rumah
  5. family outing.. up town bandar puncak alam
Aktiviti ini memang tak dirancang pun tapi kami gembira melakukannya bersama2..
seperti yang pertama ni..

25/03/2011

Dua hari sebelumnya, anum ada apply kerja melalui website Jobstreet.com untuk jawatan draughtperson .. iaitu pekerjaan anum dahulu sebelum anum berhenti kerja pada 2009..
anum apply pun sekadar mencuba kerana anum fikir nak bekerja semuaa selepas anak-anak dah makin membesar.. jadi pada hari tu, anum dapat dua tempat interview..
yang pertama di Dataran Prima Sunwaymas,PJ jam 11pg dan keduanya di Kuala Lmpur jam 3 ptg.
Jadi untuk temuduga pertama biasanya anum di interview dan membuat sidikit ujian ringkas tentang tahap kecekapan anum dalam drafting komputer .. pada mulanya anum ingat diorang test dengan mengunakan Autocad.. rupa2 anum kena test dgn manual draft.. woo dah lama tangan ni tak buat manual tapi boleh la.. hehehe.. settle yang pertama tu anum bergegas ke lokasi kedua pulak.. kesian kat husband ..a.k.a merangkap driver and baby sitter for a day.. hehehe.. anum ke career medi untuk interview draftman untuk company jepun di bandar sunway.. selesai yang kedua tu.. kami pun baru lah kuar melayan anak2 yang puas menunggu mamanya pergi interview tadi.. jadi kami singgah ke taman tasik perdana kl.. menemani anak2 di Dinasour Land..
Inilah gelagat dan keletah anak-anak anum yang gembira bermain..



adam dan darwisy semasa main papan gelongsor..



adam di dalam tube dan darwisy main bersama papa nya..










wajah-wajah ceria insan kesayanganku..

Inilah hari yang paling bahagia buat diri ini kerana dapat bersama keluarga tercinta.. alhamdulilah.. Terima kasih Ya Allah..

ok jumpa lagi, wassalam.

2 comments:

Ayu Safieza said...

Assalamualaikumwbh Hanum...

wah2...meriah blog ni...baru dpt masyooook.....comey2nya anak buah mommy ni:)

Thank u sebab layan kami sekleuarga dgn baik tempoh hari .....:)sonok duk rumah hanum.....

Owh hanum n eddy dah kuwus laaaaaa

hanum hassim said...

sama-sama kak mas.. la biasa2 je.. kurus? mama dan papa datng kami tak leh kurus pun.. makan sedap lagi ada la.. hehehe.. kami sekeluarga pun seronok bila family kami datang.. terima kasih banyak2 datang kl k..